Nova MOL goriva

Nova MOL goriva


MOL Serbia predstavlja evolucionarno gorivo za srpsko tržište – EVO goriva

U skladu sa važećim zakonima, od 1. avgusta 2013. bezolovni benzin BMB95 i dizel D2 povlače se sa tržišta. Vođena ovim izmenama u zakonu, i željom da srpskim klijentima ponudi kvalitetne proizvode koji će biti u skladu sa njihovim potrebama, MOL Serbia obogatila je svoj portfolio proizvoda sa dva nova premium proizvoda - EVO 95 benzinom i EVO Dizelom.

Ovi proizvodi dostupni su od 27. jula na svih 35 benzinskih stanica širom Srbije i predstavljaju novu generaciju goriva. Uvoze se na tržište Srbije iz MOL rafinerije, jedne od pet najboljih u Evropi. Njihove komponente su maksimalne čistoće, pažljivo odabrane, dok moderna proizvodna linija kompanije MOL obezbeđuje visok standard kvaliteta proizvodnje. EVO proizvodi su sada lansirani i u Srbiji nakon pozitivnih reakcija klijenata i uspešne prodaje u drugim zemljama regiona u kojima MOL posluje: Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Sloveniji i Austriji.


EVO 95 i EVO Dizel imaju nizak sastav sumpora što ih čini ekološkim gorivima koji istovremeno ispunjavaju i EURO 5 standarde. Neki od pozitivnih efekata goriva EVO koji se mogu osetiti nakon korišćenja ovog goriva su: bolje iskustvo u vožnji sa povećanom snagom i ubrzanjem, štiti okruženje smanjenjem emisije štetnih gasova, manji troškovi održavanja, usporavanje starenja motora pomoću kontrole frikcije i smanjenje nagomilavanja prljavštine.

Pozitivne karakteristike EVO dizel goriva će generisati bolje iskustvo u vožnji i odgovor motora sa povećanom snagom  i ubrzanjem, štiti životnu sredinu smanjenjem emisije gasova, smanjuje troškove održavanja i produžava život motora  smanjenjem korozije.  

Potrošači u Srbiji će uživati u svim pogodnostima evolucionarnih EVO goriva koja su namenjena svim potrošačima koji cene kvalitet i inovativnost, i koji žele da svom automobilu pruže najbolje gorivo kako bi dobili najbolje performance i  efikasnost u vožnji.